User avatar
By H2Ghost
#4925751
Wow, I haven't updated this in a long time. Life went haywire for a long time and I didn't have time to work on my pack.

Speaking of haywire, I did order my electronics kits a while back and I finally hooked everything up today. And there's a problem.

For some reason, when a switch is plugged in to the vent light port it screws the whole system up. I tried swapping the switch out but that didn't work either. When a switch is plugged into the vent light port, the power up, power down and sound sequences fail to work properly. The vent light itself seems to work when it wants to. The vent light switch also triggers a second power up sequence when you turn it on. I don't know what is going on.

I made a video to show what's happening. I realized that the proton gun light is controlled by a separate dial after I made the video and that the ear button only works when the overheating sequence fully completes so ignore the parts where I'm an idiot. If anyone could help otherwise I'd really appreciate it. I'm hoping nothing it seriously wrong with the board.

https://youtu.be/O7hxElSF39c
User avatar
By Spongeface
Supporting Member
#4925818
Wow, I haven't updated this in a long time. Life went haywire for a long time and I didn't have time to work on my pack.

Speaking of haywire, I did order my electronics kits a while back and I finally hooked everything up today. And there's a problem.

For some reason, when a switch is plugged in to the vent light port it screws the whole system up. I tried swapping the switch out but that didn't work either. When a switch is plugged into the vent light port, the power up, power down and sound sequences fail to work properly. The vent light itself seems to work when it wants to. The vent light switch also triggers a second power up sequence when you turn it on. I don't know what is going on.

I made a video to show what's happening. I realized that the proton gun light is controlled by a separate dial after I made the video and that the ear button only works when the overheating sequence fully completes so ignore the parts where I'm an idiot. If anyone could help otherwise I'd really appreciate it. I'm hoping nothing it seriously wrong with the board.

https://youtu.be/O7hxElSF39c

That actually looks like it is functioning fine.

The vent and power switch work together to recreate different configurations of the pack/wand lights as seen in the movies. See the operational description starting on page 3 of the instructions.

Basically:
You have Off, Standby and On.
The vent switch is needed to get you into standby mode. The pack is running, and the wand is in one of two modes, selected by pressing the fire button when in standby. So your pack can be running and then when you turn on the power up/down switch the startup sound will play.
User avatar
By H2Ghost
#4925828
I had a feeling that I may just be a panicky idiot. I'll mess with it when I get home and see if I can't sort it out. Electronics and I historically don't get along :)

Thanks for your help, I'll shout out if I can't wrap my brain around it. Thanks again!

Bad to the Bone Ghost, Granny Gross, Tombstone Tac[…]

Okay so bad news on the possible set visit...my […]

GBfans Heatsink thread size?

Title kinda says it all. I got a couple heatsinks […]

You going to 3D Print the pack as well? ;) The wan[…]